Talentum Baptista Általános Iskola

Talentum Baptista Általános Iskola

Top Taste Szilva – Toptaste Szilva Koros Konténeres Gyümölcsfa Oltvány

A 'Toptaste®' Kulinária szilva főbb jellemző Jellemzői: A 'Toptaste' szilva egy gombabetegségekkel és szilvahimlővel szemben ellenálló fajta. Fája gyenge növekedésű, mely mellé felfelé törekvő ágrendszer párosul. Korán termőre fordul és jó terméshozam jellemzi. Öntermékeny fajta, de pollenadóként más fajtával vegyesen telepítve növelhető a hozama. A termésérése elhúzódó, egész szeptemberben szedhető. A gyümölcse középnagy, 32-36 gramm átlagsúlyú. Formáját tekintve hasas, szilva alakú. A héj hamvas felületű, lilás-kék színű, közepesen vastag. A gyümölcshús sárga színű, rostos, félig magvaváló. Ízanyagait tekintve egy fűszeres, illatos fajta, melyben az édes és savas ízek aránya megfelelő. Felhasználható friss fogyasztásra, konyhai- és ipari feldolgozásra, fagyasztásra, aszalványnak, lekvárnak és párlatkészítéshez is. Érésidő: Szeptember Porzói: Öntermékeny Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket.

Palinka

Toptaste, Kulinaria szilva - Konténeres - CSODAKERTÉSZ - KERTÉSZET ÉS FAISKOLA HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL

top taste szilva video

'TopFive' szilva

top taste szilva online

Top Taste | Cédrus Csemete Kertészet

TopTaste szilva koros konténeres gyümölcsfa oltvány

Rezisztens szabadgyökeres oltvány (125-150 cm növények) Leírás A fajta neve: Topend Plus. A Topend Plus szaporítására a Faiskolai Innovációs Központon keresztül 2005-2006-ban több faiskolának is lehetősége volt, akik éltek is ezzel a lehetőséggel. Ezért már tudjuk, hogy mire képesek a Topend Plus fák. 2010-től a kizárólagos szaporítási és forgalmazási jog a Holland Alma Kft. -hez került. A Holland Almánál 2010 és 2011 augusztusában már jelentősebb mennyiségű szemzést végeztek. Az előző árualap teljes mértékben értékesítésre került, szinte kizárólag olyan termelők felé, akik már rendelkeznek Topend fákkal, így ismerik a fajta adottságait és teljesítőképességét. A 2012-es oltványkészlet nagy része is elkelt már, de még néhány ezer oltvány hozzáférhető. De mit is tud ez a fajta és miért ennyire keresett? A "szuperszilva" a német Top-sorozat tagja. A "top" jelzőt csak azok a szilvafajták kapják meg, amelyek gyümölcseinek átlagtömege eléri, vagy meghaladja az 50g-ot. (A Topend esetében ez 66g! )

A FaceBook oldalunkon lévő tematikus BioKiskert Csoport -ban kiskerti zöldség és gyümölcsfajtákról, azok művelési és bio védekezési módszereiről osztjuk meg egymással a tapasztalatainkat.

  • Top taste szilva map
  • Magtej Készítő Árukereső – Motoojo
  • Balogh Zolt�n faiskol�ja
  • Top taste szilva de